Jamie Buckingham claimt en proclameert zijn genezing.

En sterft enige tijd daarna aan dezelfde ziekte

 

Jamie Buckingham was een populaire charismatische spreker en schrijver. Hij heeft 40 boeken geschreven waarvan 20 miljoen exemplaren zijn verkocht. Daarnaast was hij redacteur (editor-at-large) van Charisma Magazine. Charisma Magazine is het lijfblad van de Amerikaanse charismatische beweging.

 

Hij leerde dat God genezing belooft op grond van de verzoening van Christus. (Genezing in de verzoening) In juni 1990 werd ontdekt dat hij kanker had. Eerst werd hem verteld dat het niet meer te opereren was. Zijn vrouw en enkele charismatische leiders waaronder Oral Roberts profeteerden dat hij zou worden genezen. Buckingham beweerde dat God ook tot hem sprak toen hij onder de douche stond en God vertelde hem dat hij tenminste 100 jaar oud zou worden, en dat in goede gezondheid en helder van denken. Juli 1990 onderging hij een operatie. De dokter vertelde hem dat de kanker was beperkt tot zijn nier en dat hij het gehele kankergezwel had kunnen verwijderen en dat hij zou herstellen. In het oktober nummer van Charisma Magizine van dat jaar stond een artikel met het persoonlijke getuigenis van Buckingham, met als titel "Healed" (genezen). In het april nummer van het volgende jaar (1991) werd nog een getuigenis van Buckingham geplaatst, met als titel "My Summer of Miracles" (mijn zomer van wonderen). Hieronder volgt een gedeelte van het artikel:

 

"Op een dag .. sprak mijn vrouw plotseling hardop en zei, 'Jouw genezing is gekocht aan het kruis.' Hier is wat ik ontdekte: Je hebt wat je spreekt! Als je iets wilt veranderen dan moet je het genoeg geloven om het uit te spreken Als je armoede spreekt, dan zul je dat ontvangen. Als je zegt dat je ziek bent dan zul je ziek zijn en blijven. De ziekte was niet van mij. Hij was van de duivel. Ik had geen kanker. Ik had Jezus. De kanker probeerde me in zijn greep te krijgen, maar het woord van God zei dat ik was genezen door wat Jezus deed op het kruis van Golgotha .. Het was vrijdagmiddag. Op het casettebandje stond een preek van Oral Roberts ik stond op van de sofa en riep 'Ik ben genezen!'. Mijn vrouw sprong op uit haar stoel en riep, 'Halleluja! Alles wat we de volgende 30 minuten deden was rond het huis lopen en onze dank naar God toe uitroepen en mijn genezing proclameren." (Jamie Buckingham, 'My Summer of Miracles', Charisma, april 1991)

 

Tien maanden na de plaatsing van dit artikel overleed Jamie Buckingham aan kanker, op 17 februari 1992.HOME
Meer over genezing
Meer over de charismatische beweging