Recensie van 13 Satanische bloedlijnen

 

In één woord: bizar. Dan heb ik het over het boek ‘De 13 Satanische bloedlijnen’ van Robin de Ruiter. Hij schets een wereldbeeld waar achter alles, maar dan ook letterlijk alles een enorm complot schuilgaat met satan als leider. De werkelijke macht in deze berust volgens hem bij de illuminati, waarvan de bovenste laag bestaat uit 13 bloedlijnen, families die de wereldgeschiedenis hebben bepaald en ook de toekomst op de meest gruwelijke wijze naar hun hand zetten. Deze lieden doen aan satansverering en behoren allemaal tot het vrijmetselaarsgilde. Ronduit schokkend is het hoofdstuk over Jozef Mengele waar in detail wordt uitgelegd hoe kleine kinderen worden getraumatiseerd om te worden ingezet als ‘monarchslaaf’ (een mensrobot, geprogrammeerd om zijn meester blind te gehoorzamen).

 

De Ruiter beroept zich veelvuldig op de Bijbel waar ook wordt gesproken over een wereldwijd complot dat zal uitmonden in een tijdperk waarin de antichrist het voor het zeggen heeft. Hij gaat echter een stap verder en verbindt deze visie met zeer veel concrete namen en gebeurtenissen. Zo behoren de families Bush en Kennedy tot de satanische bloedlijnen. Het einde van de sekte van Jim Jones werd niet veroorzaakt door een massale zelfmoordactie, maar door een experiment van de CIA. De gebeurtenissen van 11 september 2001 (de aanslag op de Twin Towers) zijn niet door terroristen, maar door Amerika zelf veroorzaakt. Milosovic heeft geen zelfmoord gepleegd, maar is vermoord. Fluor wordt niet aan het water toegevoegd om ons gebit sterkt te maken, maar om ons brein te verzwakken. Aids is afkomstig uit de laboratoria van illuminati en inentingen zijn bedoeld om ons ziek te maken.

 

Het is schokkend om dit boek te lezen, maar het heeft nog meer geschokt dat dit allemaal beweerd kan worden, zonder te zorgen voor een deugdelijke onderbouwing en bronvermelding (eenmaal verwijst hij zelfs naar het weekblad Privé).

De Ruiter spreekt vele malen over ‘zeer grote geheimen’, maar nergens wordt duidelijk hoe hij er in geslaagd is om deze geheimen boven water te krijgen. Toch vrees ik dat de ‘onthullingen’ in dit boek er desondanks bij veel christenen ingaan als koek. Mijn advies zou zijn: niet doen. Laat de heer De Ruiter eerst zijn huiswerk maar eens overdoen.

 

M.J. de Haan.

 

Bron: De Oogst, nr. 819, nov. 2006, pp. 28,29