Een onderzoek naar het resultaat van een genezingscampagne van Benny Hinn

 

De bekende Engelse journalist en maker van documentaires Antony Thomas heeft een jaar of zeven geleden een uitgebreide documentaire over Benny Hinn gemaakt. Deze documentaire staat op het internet. In de serie "The many faces of Benny Hinn". Thomas heeft de documentaire gemaakt met medewerking van Hinn. In de documentaire is bv. te zien dat Hinn de journalist en zijn team tijdens een grote bijeenkomst naar voren roept op het podium.

 

De journalisten hebben onder meer een samenkomst van Hinn in Portland, Oregon bijgewoond. (In het jaar 1999) Ze hebben geteld hoeveel mensen genezen werden verklaard. Het waren er die avond 76. Naderhand heeft het team om de namen en de adressen van de ‘genezen’ mensen  gevraagd. Na dertien weken tijd kregen ze er vijf. Die mensen hebben ze opgezocht en een jaar lang gevolgd. Hier is het verhaal van ieder van hen:

 

Nummer een is Susan Mulcan. Ze beweerde die avond genezen te zijn van kanker in haar beide longen. Na haar ‘genezing’ ging haar situatie achteruit en negen maanden later is ze gestorven.

 

Nummer twee is Sabrina Harvey. Ze beweerde dat ze genezen was van benauwdheid (haar adem). De benauwdheid was dat jaar nog steeds even ernstig als voor haar ‘genezing’. 

 

Nummer drie is Jessy Stinson. Zij beweerde dat ze genezen was van een aantal gebroken rugwervels. Haar dokter verklaarde echter dat op röntgenfoto’s die gemaakt zijn na haar ‘genezing’ de breuk nog steeds te zien was. Jessy verklaarde wel dat haar pijn minder was.

 

Nummer vier is James Mcgragin. Door een ongeluk waren zijn beide heupen zwaar beschadig. Hij beweerde er van genezen te zijn. In het jaar na zijn ‘genezing’ is de pijn steeds toegenomen. Zo erg dat hij zich niet meer zelf kon aankleden. Toch geloofde hij nog steeds in zijn ‘genezing’.

(Dit laatste is overigens typisch iets wat je vaak ziet bij aanhangers van word-faith leraren zoals Hinn. De zieken belijden genezen te zijn, tegen alles in. Door ‘in geloof’ op die manier vast te houden aan de veronderstelde genezing verwacht men dat die genezing ook zal uitwerken in de ervaring. James Mcgragin weigerde daarom de medicijnen te gebruiken die de doktoren hem voorschreven en hij weigerde ook de operatie die nodig is in zijn situatie.)

 

Nummer vijf is Joy Tanner. Ze beweerde dat ze genezen was van een ernstige storing aan haar gehoor. Haar dokter verklaarde tegenover de journalisten dat Joy sinds twee jaar gehoor problemen had, maar het was slechts een milde storing en haar herstel was wat je normaal kon verwachten.

 

Er waren 76 mensen ‘genezen’ die avond. De organisatie van Hinn kon maar vijf namen en adressen geven. Van hen bleek niemand (wonderbaarlijk) genezen te zijn. Maar Hinn heeft de beelden van de samenkomst en de zogenaamde genezingen gewoon uitgezonden. Met gebruikmaking van dit soort leugenachtige misleidende propaganda heeft Hinn zijn imperium opgebouwd. Velen geloven in hem, ‘het komt op TV dus moet het wel waar zijn, je ziet toch dat de mensen genezen worden, nou dan, wat zeur je dan’. 

 

Bedenk dat deze bedrieger dit jaar naar Nederland komt. De Evangelische Omroep en de charismatische omroepen, waaronder Hinns eigen Tv-programma, zullen ongetwijfeld naderhand weer vele opnamen van ‘wonderen’ uitzenden. Het zullen er, net als in Portland wel weer vele tientallen zijn.

 

Voor het bekijken van de documentaire, vul in de zoekfunctie van Google video "The many faces of Benny Hinn" in. Hier is de link: http://video.google.nl/videosearch?q=the+many+faces+of+benny+hinn  

Wat ik hierboven heb doorgegeven is gebaseerd op de informatie uit deel I.

 

Voor meer informatie over Benny Hinn, klik hier.

 

HOME